På scen

Världens puls

På en grå vind sitter Nina ensam och dyster.  Alla vänner är bortresta, bara hon är hemma. Mamma vill att hon ska städa mormors vind, men mormor har bara en massa skräp, en ful gammal trälåda till exempel. Nina slår  till lådan och plötsligt händer något märkligt. 


Slaget blir en puls som för Nina ut i världen där hon får möta människor som bär på samma längtan som hon.


På sin resa får publiken bl.a. höra panflöjtsmusik, lära sig hur cajonen blev till och hur människorna stal djemben från aporna. På varje ny plats får barnen vara med och skapa rytmer och bidra till att nästa resa blir möjlig. 


Världens puls är en musikalisk dockföreställning om musikens förmåga att föra människor samman.


Längd ca 30 min


Från ca 3 år och uppåt. 

Laga sagan

Det var en gång en skog, långt borta men ändå nära. I en annan tid, för länge sedan befolkades skogen  av mystiska väsen med magiska krafter. Men då var då och nu är nu och inga väsen syns nu till, inga magiska ramsor hörs, bara trädens eviga sus.

 

Vad har hänt med magin och varför är sagan trasig? Går det att väcka magin till liv och kan sagan bli hel igen? Bara barnen har svaret.


I "Laga sagan" blir barnen medberättare i en dockföreställning om fantasins kraft. En sagobok öppnas och för oss in i en annan värld, en värld där allt är möjligt. 


Längd ca 30 min


Rek. ålder: 3-8 år.


Het planet


I Härköping är allt så bra det bara kan vara, tror de vuxna i alla fall. I verkligheten brinner skogen och havet svämmar över av plast.


Bara barnen kan se det, men själva kan de inte rädda staden. De behöver hjälp. Ska de lyckas få de vuxna att fatta innan det är för sent?


"Het planet" är en dockmusikal om klimatet och om vad vi kan göra tillsammans, när vi alla hjälps åt.


Här får publiken hjälpa till att rädda Härköping och ge varandra tips på vad man kan göra för miljön.


Längd ca 30 min


Rek. ålder: 5-10 år.


Plump blir en tom klump

Djupt under ytan i ett stort hav bor Plump. Han har åtta armar, tre hjärtan och ett svart bläck att gömma sig i när han inte vill synas. Gömma sig vill han ganska ofta, särskilt när hans färger blir alldeles galna om han t.ex. känner sig rädd eller kär. 


En dag händer det som inte får hända. Bläcket är plötsligt helt slut och alla kan se precis vad han känner. Vad ska alla fiskarna säga och vem är han nu om han inte har nåt bläck? Han är väl  ingen bläckfisk i alla fall, bara en tom klump. 


Plump blir en tom klump är en föreställning rik på rim och rytm om att inte passa in och att våga visa vem man är.


Längd ca 25 min 


Rek. ålder: 3-6 år.


Min, bara min!

Förskolan Fisken har leksaksdag. Alla barnen får ta med sig en egen leksak och visa varandra. Saga är så så stolt när hon äntligen får visa sin. Men plötsligt börjar de andra leka med hennes leksak! Vad händer då? 


En nära föreställning för de allra minsta om det som är mitt och ditt och vad man kan göra när allt går fel.


Längd ca 20 min


Rek. ålder: 1-4 år. 

Sånger för små och stora

En viskonsert i jazzig folkton för både barn och vuxna. Vi sjunger egna visor om livet i stort och smått och sånt vi grunnar på. Var kom t.ex. den allra första mamman ifrån? Man kan väl inte föda sig själv?


Till visorna finns också bildspel som kräver projektor och duk/vit vägg. 


Längd ca 40 min. 

Pris beroende på antal musiker. Kontakta oss för förslag här

 

Om våra föreställningar

Med hjälp av egengjorda dockor och en kombination av skådespel, musik och berättande  vill vi ta dig med till en värld där allting är möjligt och ingen är för liten för att göra skillnad. 


Vi har skrivit manus och sånger, men alla våra föreställningar är interaktiva. Ni är med och skapar och magin uppstår inte förrän ni är där. 


Spelyta: ca 2x2 m


Pris och bokning

Företag, kommuner och föreningar

En föreställning: 3 800 kr + resa.

Två föreställningar på samma plats och dag: 6 600 kr + resa.    (F-skatt)


Privatpersoner

På barnkalas eller andra fester spelar vi gärna en något kortare version med lite mindre rekvisita. Vi kan också spela via digitala plattformar, då vi livesänder föreställningen och publiken interagerar precis som i en föreställning på plats. Pris enligt överenskommelse.


Kontakta oss för bokning och förfrågan. 


Skapande skola

Skapande skola är ett statsbidrag från Kulturrådet som möjliggör möten mellan elever i grundskolan och kulturaktörer. Läs mer på Kulturrådets sida.


Alla Sagovisas dockföreställningar är interaktiva och låter eleverna vara med och skapa föreställningen. Vill ni bygga vidare utifrån föreställningen med workshops  skapar vi gärna ett skräddarsytt upplägg för er. Vi kan t.ex. skapa dockor i samarbete med slöjdläraren och göra en egen dockteater, eller tillverka instrument i återvunnet material som vi sedan spelar på tillsammans.

Kontakta oss gärna så resonerar vi om upplägg och prisförslag:  

 
 
 
 

Vi erbjuder också följande färdiga paket:


Kluriga visor  F-3


1. Konsert med Sagovisa där vi sjunger egna sånger om livet i stort och smått. Texterna är skrivna utifrån barns frågor och funderingar. Var kom t.ex. den allra första mamman ifrån och ska vi verkligen grävas ner i marken när vi dör? 


2. Vi  skapar tillsammans, i samarbete med klassläraren,  en eller ett par sånger med funderingar som barnen i den aktuella gruppen har. Vi rimmar och skapar en rytmisk text och sätter sedan toner till. 


3. I samarbete med skolans musiklärare övar barnen in sången och framför den för andra elever på skolan. 


Het planet  1-3


1. Dockföreställningen Het planet


2. Barnen förbereder och framför en egen version av musikalen. I samarbete med t.ex. bild, slöjd och musik skapar de kulisser och rekvisita och övar sedan in sånger och repliker som framförs för en annan elevgrupp.